Pages: 1 2 3 4 5Next >Last »

Etarsko ulje bosiljka

Dobija se destilacijom vodenom parom iz nadzemnog dela biljke Ocimum basilica u cvetu. Beledožute boje, prema mirisnoj noti spade u začinsku grupu. Izvanredno sredstvo protiv glavobolje, Osvežava, stimulise fizički i mentalno zamoren organizam, podize koncentraciju, radnu sposobnost. Ublazava napetost, depresiju, histeriju i takvim stanjima izazvanu nesanicu. Jak antiseptic, koristi se za inhalaciju u slucaju prehlade, gripa, oboljenja respiratornih organa. Odbija muve, komarce i ose pa je vrlo delotvorno napraviti vodeni rastvor ulja bosiljka u toku letnjeg perioda i koristiti ga kao sprej za teranje napasti. Pored toga etarsko ulje bosiljka dezinfikuje i vazduh pa se često koristi za osveženje vazduha u prostirijama u kojima radi puno ljudi jer sprečava širenje respiratornih infekcija u kolektivu.

Ograničenja u upotrebi: Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja, kao ni u dečijem uzrastu.

10 ml

 

Cena: 410,00 RSD

Isporuka:200,00 RSD


Loading
Sadržaj korpe se ažurira…


Etarsko ulje grejpfruta

Bledožute boje tipične voćne mirisne note. Etarsko ulje grejpfruta koristi se u tretiranju celulita i razgradnje masnoće u telu. Podstiče cirkulaciju, izlučivanje vode i toksina , zateže kozu, balansira lučenje masti. Korisno je i za negu lica, naročito masne, nečiste i kože s aknama i ekcemima. Etarsko ulje  grejpa smanjuje stres, i dobar je antidepresiv. Deluje protivgljivično, zaceljujuće, pomaže kod rana, opekotina, modrica, upaljenih i proširenih vena, popucanih kapilara. Etarsko ulje grejpfruta je ulje sa višestrukom namenom. Ukoliko se koristi za masažu, na kožu se ne nanosi direktno, već s koristi razblaženo u nekom baznom ulju. Može se koristiti I za aromatizaciju prostorija pomoću raspršivača ili aroma lampe, zatim u saunama, kupkama, za inhalaciju ili za komprese i obloge.Dobro se kombinuje sa svim citrusnim uljima, narocito bergamota i narandže.

Zbog fotosenzitivnosti izbegavajte koristiti eterično ulje grejpa pre sunčanja ili solarijuma. Može da iritira kožu i slusokožu osetljivih osoba.

 

Cena: 350,00 RSD

Isporuka:200,00 RSD


Loading
Sadržaj korpe se ažurira…


Piling za telo – GERANIJUM & SOJINO ULJE

Piling za telo obogaćen je etarskim uljem geranijuma, koje posebno prija suvoj koži, sojinim uljem koje je bogato lecitinom i linolnom kiselinom,vitaminom E, kao i jojobinim uljem koje vlaži i omkešava kožu i daje joj potrebne vitamine. Etarsko ulje geranijuma podstiče cirkulaciju i izlučivanje viška tečnosti, zato primenu nalazi i u tretmanima celulita, retencije vode i umornih nogu. Obogaćen je vitaminom E.

Pakovanje: 200 ml

Body scrub is enriched with essential oil of geranium, especially recommended  for dry skin, soy bean oil, which is rich in lecithin and linoleic acid, vitamin E and jojoba oil that moisturizes and softens the  skin and gives it the necessary vitamins. Geranium essential oil tightens and tones the skin, has a strong anti-cellulite effect, balances the secretion of fat. Stimulates circulation and excretion of excess fluid. It is used in the treatment of cellulite, water retention and tired legs. Enriched with vitamin E.
.

“Koristim vaš piling za telo geranijum i sojino ulje u kombinaciji sa buterom za telo kokos i kakao. Veoma sam zadovoljna, posle prvih par korišćenja koža je fina, mekana, negovana…a kupatilo se pretvara u mali wellness centar, pored toga još i činjenica da se koriste samo prirodne kvalitetne sirovine i da je kozmetika handmade uliva dodatno poverenje i zadovoljstvo!:)”
Ana Milovojević Ex Simić

Cena: 699,00 RSD

Isporuka:200,00 RSD


Loading
Sadržaj korpe se ažurira…


LoadingAžuriranje…

Pages: 1 2 3 4 5Next >Last »