Pages: 1 2 3 4Next >Last »

Etarsko ulje geranijuma

Dobija se destilacijom vodenom parom iz listova i stabljike vrste Pelagronium graveolens. Bledožute je boje, slatkastog mirisa, mirisna nota ovog ulja je cvetna, prema brzini isparavnja spada u srednju grupu.Geranijum je izvrsno kozmetičko ulje.Reguliše proizvodnju sebuma, pa je korisno kod tretiranja kako suve, tako i masne kože čije se tkivo redovnom upotrebom regeneriše. Zateže i tonira kožu, ima jako anticelulitno dejstvo, balansira lučenje masti. Podstiče cirkulaciju i izlučivanje viška tečnosti, zato primenu nalazi i u tretmanima celulita, retencije vode i umornih nogu.Jakog je protivgljivičnog delovanja. Svi delovi geranijuma imaju adstrigentno dejstvo (stežu), zato se dosta koristi za tretmane akni, ekcema i modrica. Za zrelu kožu preporučuje se 3% eterično ulje od ruže, pačulija, žalfije ili geranijuma. Rastvor pravite u baznom ulju jojobe ili pšeničnih klica. Umasirajte ulje na lice ujutro i uveče umesto kreme. Poželjno je da dva puta nedeljno nanosite i biljne maske.

10 ml

Cena: 900,00 RSD

Isporuka:200,00 RSD


Loading
Sadržaj korpe se ažurira…


Etarsko ulje bosiljka

Dobija se destilacijom vodenom parom iz nadzemnog dela biljke Ocimum basilica u cvetu. Beledožute boje, prema mirisnoj noti spade u začinsku grupu. Izvanredno sredstvo protiv glavobolje, Osvežava, stimulise fizički i mentalno zamoren organizam, podize koncentraciju, radnu sposobnost. Ublazava napetost, depresiju, histeriju i takvim stanjima izazvanu nesanicu. Jak antiseptic, koristi se za inhalaciju u slucaju prehlade, gripa, oboljenja respiratornih organa. Odbija muve, komarce i ose pa je vrlo delotvorno napraviti vodeni rastvor ulja bosiljka u toku letnjeg perioda i koristiti ga kao sprej za teranje napasti. Pored toga etarsko ulje bosiljka dezinfikuje i vazduh pa se često koristi za osveženje vazduha u prostirijama u kojima radi puno ljudi jer sprečava širenje respiratornih infekcija u kolektivu.

Ograničenja u upotrebi: Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja, kao ni u dečijem uzrastu.

10 ml

 

Cena: 410,00 RSD

Isporuka:200,00 RSD


Loading
Sadržaj korpe se ažurira…


Etarsko ulje grejpfruta

Bledožute boje tipične voćne mirisne note. Etarsko ulje grejpfruta koristi se u tretiranju celulita i razgradnje masnoće u telu. Podstiče cirkulaciju, izlučivanje vode i toksina , zateže kozu, balansira lučenje masti. Korisno je i za negu lica, naročito masne, nečiste i kože s aknama i ekcemima. Etarsko ulje  grejpa smanjuje stres, i dobar je antidepresiv. Deluje protivgljivično, zaceljujuće, pomaže kod rana, opekotina, modrica, upaljenih i proširenih vena, popucanih kapilara. Etarsko ulje grejpfruta je ulje sa višestrukom namenom. Ukoliko se koristi za masažu, na kožu se ne nanosi direktno, već s koristi razblaženo u nekom baznom ulju. Može se koristiti I za aromatizaciju prostorija pomoću raspršivača ili aroma lampe, zatim u saunama, kupkama, za inhalaciju ili za komprese i obloge.Dobro se kombinuje sa svim citrusnim uljima, narocito bergamota i narandže.

Zbog fotosenzitivnosti izbegavajte koristiti eterično ulje grejpa pre sunčanja ili solarijuma. Može da iritira kožu i slusokožu osetljivih osoba.

 

Cena: 350,00 RSD

Isporuka:200,00 RSD


Loading
Sadržaj korpe se ažurira…


LoadingAžuriranje…

Pages: 1 2 3 4Next >Last »