Etarsko ulje cimeta je žute boje, karakterističnog mirisa, prema mirisnoj noti spada u “začinsku” grupu, a prema brzini isparavanja u donju grupu etarskih ulja (etarska ulja donje brzine isparavanja opuštaju, opijaju, deluju afrodizijačno). Koristi se za inhalaciju u slučaju prehlade, gripa, upale grla, jer je jak antiseptik. Zemlja porekla: Šri Lanka, Malezija, Madjarska.

Za inhalaciju

Koristi se za inhalaciju u slučaju prehlade, gripa, upale grla, jer je jak antiseptik. Možete se inhalirati sa uljem: iz posude sa vodom, sa jastuka ili vate ili direktno iz bočice s uljem.

Etarsko ulje cimeta se primenjuje na mnoge načine: nanošenjem na kožu, direktnom inhalacijom, raspršivanjem i u kupkama. Jednostavan način udisanja ulja dovodi do gotovo trenutnih rezultata. Isparavanje ulja otvoriće vam sinuse, odčepiti nozdrve i podstaći duboko disanje.

Kao dezinfekciono sredstvo

Može se koristiti i kao prirodno dezinfekciono sredstvo jer ima antibakterijsko dejstvo.  Njime se može čistiti toalet, frižider, kvake na vratima, mikrotalasna peć itd.

Za odbijanje insekata

Miris cimeta odbija mrave, komarce, bubašvabe, muve. Raspršite nekoliko kapi ulja po kući i to će odbiti napred nabrojane insekte.