Babasu ulje

Babasu ulje  se dobija od semenki babassu palme koja raste u Amazonskoj prašumi Južne Amerike. I ovo ulje se, baš poput kokosovog, izvlači iz jezgri plodova drveta. U Brazilu ono se naziva Drvom života zbog mnogih lekovitih svojstava ulja te se redovno koristi u nezi celog tela.

  • Ulje babasu palme doslovce nestaje u koži, bez masnih filmova, bez osjećaja težine na koži. Svojstvo brzog upijanja duguje kratkolančanim masnim kiselinama (kaprilna, kapratna, laurinska) i vrlo niskom viskozitetu.
  • Babasu ulje podstiče mikrocirkulaciju, sprečava starenje i štiti od UV zraka. Redovnom upotrebom, koži vraća sjaj i elastičnost. Suvoj koži pruža hidratantnu negu i oporavlja je na nežan i neagresivan način.
  • Masnoj koži proizvodnju sebuma dovodi do normale. Ako vam se na licu javi sebum, ekcem ili upaljenje na koži, babasu ulje će smiriti kožu i delovaće kao lek.
  • Babasu ulje za kosu možete koristiti kao preventivu ili ukoliko je već došlo do proredjivanja kose. Njegovom upotrebom možete zaustaviti dalje širenje i podstaći rast nove, zdrave kose na tim mestima. Potrebno je samo nekoliko tretmana, ovim fantastičnim uljem da biste primetili prve rezultate.
  • Upotreba babasu ulja za kosu veoma je jednostavna. Pre uobičajenog pranja, potrebno je pokvasiti kosu kako bi se ulje brže upilo, pa ga nakon toga blagim masirajućim pokretima prstiju, umasirate u vlasište (držati minimum 30 min). Nakon nanošenja i pranja sa uljem, vaša kosa će biti sjajna i sjajna. To pomaže da se obnovi elastičnost kose .
  • Ovo je idealno ulje za tretiranje oštećene i lomljive kose.
  • Ulje najefikasnije deluje ukoliko se nanese na kosu pre spavanja i ostavi se preko noći

Babasu ulje za kosu možete upotrebljavati pre svakog pranja, sve dok u potpunosti ne budete zadovoljni rezultatima.

  • Postoje brojna sredstva koja omogućavaju da se u potpunosti rešite peruti. Jedan od potpuno prirodnih načina, sigurno je upotrebom babasu ulja za kosu. Dovoljno je da pri svakom pranju kose, malu količinu babasu ulja pomešate sa šamponom ili regeneratorom koji inače koristite.

Ukoliko to redovno budete činili, perut će vrlo brzo nestati. Prve rezultate primetićete već nakon nekoliko pranja, a za potpuni efekat biće vam potrebno mesec ili dva.