Nerafinisani kakao buter  je veoma blagog i slatkog mirisa. Podseća na čokoladu i kakao. Ova aroma je manje osetna kod rafinisanog kakao ulja. Na sobnoj temperaturi nalazi se u čvrstom stanju, lomi se na komade, a po boji podseća na žučkastu boju ljudske kože. Kakao buter hidrira kožu. Odličan je izvor antioksidanata i dobar je za kosu. Kakao buter je bogat antioksidantima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Slobodni radikali su jedan od glavnih uzročnika strenja kože.

Kakao buter daje koži sjaj i obnavlja je. Pored svih hranjivih svojstva ima i posebno zlatno dejstvo na kožu, jer omogućava da dobijete predivnu boju tokom sunčanja. Možete ga koristiti pre sunčanja, za vreme sunčanja i nakon sunčanja. Dobićete predivan ten i sprešiti isušivanje kože. Sve to zahvaljujući prisustvu vitamina E i antioksidanasa u kakao buteru. Brzo se upija i ne ostavlja mastan trag. Dobićete vrlo brzo preplanuli ten, ali svakako imajte na umu da kakao buter ima veoma mali zaštitini faktor i da Vas ne može u potpunosti zaštitii od sunčevih zraka.

Hidratacija kože
Zbog visokog sadržaja masnih kiselina kakao puter izuzetno dobro hidratiše i omekšava kožu.

Nega suve i osetljive kože
Ako imate izrazito osetljivu i suvu kožu sklonu iritacijama, ili ekcem i dermatitis, kakao puter je pravo rešenje za vas. Efikasan je i za tretman ispucale kože i usana.

Blagotvoran za kosu
Ukoliko želite da ojačate oštećenu kosu ili želite da Vaša kosa bude poslušnije ili da hidrirate svoju kosu, kakao buter je pravo rešenja za to.

Strije i ožiljci
Kakao buter sa svojim antioksidativnim, regenerativnim i hidratišućim svojstvima nezamenljiv je borac protiv strija, a delimičnu efikasnost pokazuje i kod uklanjanja ožiljaka. Efikasnost mu je veća u prevenciji, tako da svaka trudna žena treba da ga koristi da bi sprečila nastanak strija.

Kako koristiti kakao buter

Za direktnu primenu na koži, uzmite malu količinu kako putera i protrljajte dok se ne istopi. Topi se na temperatuti tela, kao što se i čokolada topi uvašim ustima. Pri tome otpušta fantastičan miris, osećaj da ste na sebe nanaeli nešto prirodno i mirišljavo, pri čemu ćete obradovati svoju kožu je neprocenjiv. Pošto je na sobnoj temperaturi čvrst, da bi ste mogli da ga aplicirate odsrtružite malu količinu putera nožem ili teglicu sa puterom neko vreme držite pored izvora toplote.