Etarsko ulje pačulija djeluje opuštajuće, a mirisne note su mu slatke, začinjene i šumske.Kombinuje se dobro sa etarskim uljem geranijuma i lavande. Smatra se kako ima antidepresivna, protuupalna, antiseptička, diuretička i sedativna svojstva.

Pomaže kod depresije

Etarsko ulje pačulija da se savlada osećaj tuge i samoće i pomaže da se povrati nada. Zato se veoma često koristi u aromaterapiji. Podiže raspoloženje, ublažava razočarenje i opušta. Možete udisati ulje direktno iz bočice i na taj način poboljšati stanje duha i tela ili nakapati 1-2 kapi na ruke i prineti ih nosu.

Umiruje upalu na koži

Umiruje upale na koži, naročito ako su one rezultat groznice, a udisanjem obezbedjuje I olakšanje od samog stanja u kome se javlja groznica. Utrljati 1 do 2 kapi po vratu ili čelu.

Ima antiseptičko dejstvo

Etarsko ulje pačulija štiti rane i čireve koji nastaju od mogućih infekcija. Ovo je možda I najbitnija funkcija ovog ulja jer male rane na koži se mogu veoma lako inficirati što može dovesti do raznih infekcija. Etarsko ulje pačulija štiti od pojave takve mogućnosti.   Nežno naneti 1 do 2 kapi oko ili na samu ranu. Pre toga proveriti da li niste alergični I da li vam se javlja iritacija na koži prilikom primene ovog ulja.

Za odbijanje insekata

Utrljaje po jednu kap na deo tela koji najviše privlači komarce. ( zglobovi, uši, izloženi delovi kože).

 Za ublažavanje koprivnajače i osipa

Naneti 1-2 kapi na problematično mesto. Može se kombinovati sa etarskijm uljem lavande.

Kod gljivičnih infekcija

Etarsko ulje pačulija veoma efikasno suzbija glivične infekcije čime obezbedjuje zaštitu od infekcija kao što je atletsko stopalo.

Pre upotrebe proveriti da li niste alergični i da li vam se javlja iritacija na koži prilikom primene ovog ulja. 

Etarsko ulje pačulija možete poručiti ovde.