Avokado ulje ima antioksidativno dejstvo. Sadrži omega -3 i omega-6 masne kiseline, kao i vitamin E. Koristi se za negu suve i oštećene kose, takodje može ublažiti I iritacije samog temena.  Ulje avokada hrani kosu i daje joj sjaj.  Odlično je za pravljenje raznih maski za negu kose. Dve velike kašike ulja avokada promešati sa jednom velikom kašikom kokosovog ulja. Ovu mešavinu blago zagrevati I onda dodati nekoliko kapi etarskog ulja ruzmarina. Naneti na kosu I ostaviti da deluje neko vreme, posle toga kosu dobro oprati.

Podmladjuje suvu kožu

Ulje je bogato vitaminom E što je samo po sebi dovoljno za podmladjivanje suve kože. Takodje se može koristiti u kombinaciji sa etraskim ulje lavande ili jasmina. Dodavanje ovih ulja ne remeti hemijsku stukturu ulja avokada.

Hidrira kožu

Dve za kosu bitne supstance u ovom avokado ulju su lecitin i sterolin. Ove dve supstance nisu korisne samo za kosu, već i za kožu. Lecitin formira zaštitni sloj na površini kože i folikulima kose, dok ih sterolin hidrira i omekšava. Ulje avokada se za ovu pprimenu nanosi površinski.

Recept za uklanjnje staračkih pega

Mešavina dve supene kašike ulja avokada i dve supene kašike ulja ricinusa dovoljna je za tretiranje stračkih pega. Jenostavno nanesite mešavinu i lagano masirajte pegu.  Ostavite da odstoji 15 minuta i onda isperite.